Energy DOT este o companie de tip internet provider cu o acoperire de 90% in Bucuresti. Firma noastra aduce o serie de idei inovatoare in acest domeniu, scopul nostru fiind de a furniza la preturi accesibile utilizatorilor HOME calitatea oferita pana acum exclusiv segmentului de piata Business. Energy DOT pune la dispozitia clientilor servicii integrate de comunicare, instalare structuri de date cu infrastructura de fibra optica. Pentru accesul la resursele Internet folosim interconectari directe cu cei mai importanti operatori. Incarcarea retelei nu depaseste 50% atat din punct de vedere al echipamentelor cat si al benzii disponibile. Capacitatile sunt dublate sau sunt adaugate unele noi de fiecare data cand incarcarea se apropie de 50%.
Oferim acces la internet folosind tehnologii avansate de FTTB (Fiber To The Building - clientul este conectat la aparatura Energy DOT folosind cabluri de cupru (UTP/FTP), fibra optica aflandu-se pe bloc) si FTTH (Fiber To The Home – clientul este conectat direct prin fibra optica pana in locatie )
Puteti beneficia de VPN (Virtual Private Network) asigurindu-se conectarea componentelor si resurselor retelelor locale (Intranet) ale unei companii utilizand infrastructura formata din conexiuni punct la punct prin fibra optica. VPN-ul permite utilizatorului tunelare peste Internet sau peste alta retea publica intr-o maniera care le asigura acestora aceiasi securitate si buna functionare disponibile numai in retelele private. Serviile VPN permit sucursalelor unei companii sau angajatilor mobili ai acesteia conectarea in conditii de maxima siguranta la serverul corporatiei localizat in reteaua centrala a acesteia.
Energy DOT detine un laborator propriu de sudura si testare fibra optica avand in dotare cele mai performante echipamente de la liderii de piata Fitel si Yokogawa. Tipuri de fibra ce pot fi sudate: SM @ 1310 nm, DS @ 1550 nm, CS @ 1550 nm, MM, Erbium Doped fiber Loss pe sudura in medie: SM - 0,02dB iar MM - 0,01dB Acest model ofera cele mai bune performante din industrie, din punct de vedere al capabilitatii de separare a evenimentelor, avand ca mai scurta "zona moarta" -80cm. Acest lucru permite detectarea evenimentelor multiple chiar daca sunt apropiate ca distante.
AVANTAJELE UTILIZARII DE FIBRA OPTICA:
- rata de transfer foarte mare in raport cu celelalte tipuri de conexiune (practic nelimitata, si inca imposibil de folosit la maximum de catre aplicatiile existente); - mai multa siguranta - fibra optica este insensibila la perturbatii electromagnetice si este inaccesibila scanarilor ilegale (interceptari ale transmisiunilor); - posibilitatea de instalare rapida si simpla, in orice conditii, datorita greutatii reduse a cablului optic si existentei mai multor tipuri de cabluri. |
CE ESTE FIBRA OPTICA?
Fibra optica este o fibra de sticla sau plastic care transporta lumina de-a lungul sau. Fibrele optice sunt folosite pe scara larga în domeniul telecomunicatiilor, unde permit transmisii pe distante mai mari si la largimi de banda mai mari decat alte medii de comunicatie. Fibrele sunt utilizate în locul cablurilor de metal deoarece semnalul este transmis cu pierderi mai mici, si deoarece sunt imune la interferente electromagnetice. Conectarea fibrelor optice una de alta este mai complexa decat cea a cablurilor electrice. Capetele fibrei trebuie sa fie atent taiate, si apoi unite fie mecanic fie prin sudare cu arc electric. Se utilizeaza conectori speciali pentru conexiuni ce pot fi înlaturate.
Fibra optica poate fi utilizata ca mediu de telecomunicatii si retele deoarece este flexibila si poate fi stransa în cabluri. Este deosebit de avantajoasa pentru comunicatii pe distante mari, deoarece lumina se propaga prin fibra cu atenuare mica în comparatie cu cablurile electrice. Aceasta permite acoperirea de distante mari cu doar cateva repetoare. În plus, semnalele luminoase propagate în fibra pe fiecare canal pot fi modulate la viteze de pana la 111 gigabiti pe secunda. Fiecare fibra poate transmite mai multe canale independente, fiecare folosind o alta lungime de unda a luminii (multiplexare cu diviziune a lungimii de unda). Rata de transfer neta (fara octeti de overhead) este rata de transfer efectiv de date înmultita cu numarul de canale (de regula în numar de pana la 80 pentru sistemele cu multiplexare densa în lungimea de unda la nivelul anului 2008).
Pe distante scurte, cum ar fi reteaua unei cladiri, fibra optica economiseste spatiu în conductele de cablu deoarece o singura fibra poate transporta mai multe date decat un singur cablu electric. Fibra este imuna si la interferentele electrice; nu exista cross-talk între semnalele de pe cabluri diferite si fibra optica nu culege zgomote electromagnetice din mediu. Cablurile de fibra optica nu conduc electricitate, aceasta fiind o buna solutie pentru protejarea echipamentelor de comunicatii aflate în medii de înalta tensiune cum ar fi centralele electrice, sau structurile metalice de comunicatii vulnerabile la trasnet. Ele pot fi utilizate si în medii în care sunt prezente gaze inflamabile, fara pericol de explozie. Interceptarea comunicatiilor este mai dificila prin comparatie cu conexiunile electrice, si exista fibre cu miez dublu concentric care fac interceptarea si mai dificila. |